Ballina Kuzhinë Gratë bëjnë më shumë punë të shtëpisë dhe kanë më pak kohë...

Gratë bëjnë më shumë punë të shtëpisë dhe kanë më pak kohë të lirë sesa meshkujt

Shumica prej nesh jemi të shqetësuar për mungesën e barazisë në botën përreth nesh – dhe shkencëtarët janë duke na treguar se si po e durojmë pabarazinë në shtëpitë tona: si çiftet, miqtë dhe familjarët i ndajnë punët e shtëpisë.

Një studim i fundit i kryer në Australi ka zbuluar se gratë shpenzojnë dyfish më shumë kohë sesa meshkujt në punë të shtëpisë.

Byroja e Statistikave Australiane (ABS) ka zbuluar se gratë i shpenzojnë mesatarisht 2 orë e 52 minuta në ditë për t’i kryer punët e shtëpisë, ndërsa meshkujt vetëm 1 orë e 37 minuta.

ABS gjithashtu ka zbuluar se nga 1.7 milionë gra australiane të cilat punojnë 35-40 orë në javë, 19% prej tyre gjithashtu kryejnë 15 orë punë tjera ekstra për të cilat nuk paguhen, krahasuar me vetëm 8% të 2.3 milionë meshkujve të cilët punojnë po aq orë.

Një analizë tjetër nga Anglia ka treguar se gratë dukshëm shpenzojnë më pak kohë në hobi dhe gjëra relaksuese sepse koha e tyre e lirë shfrytëzohet për t’i kryer punët të shtëpisë dhe për t’u kujdesur për fëmijët.

Në përgjithësi, meshkujt në Britani kanë mesatarisht 6 orë e 10 minuta në ditë kohë të lirë, krahasuar me gratë të cilat i kanë vetëm 5 orë e 29 minuta kohë të lirë./Mesazhi/

Exit mobile version