Ballina Jeta Shëndetësi Ja pse duhet të pini ujë pas kafesë

Ja pse duhet të pini ujë pas kafesë

Shumë njerëz nuk e kuptojnë pse duhet të pinë ujë pas kafesë.

Kafeina është diuretik, që do të thotë se e rritë shpeshtësinë se sa urinoni dhe me këtë gjë trupi humb lëngje trupore me një ritëm të shpejtë.

Prandaj njerëzit zakonisht konsumojnë ujë bashkë me kafe për ta kompensuar sasinë e ujit që humbet përmes urinimit.

Gjithashtu, duke mos konsumuar ujë gjatë kohës kur konsumoni kafe ju e rritni rrezikun për t’u dehidratuar.

Përfundimisht, uji vepron si një tampon për të neutralizuar efektet negative të kafesë në sistemin tretës.

Exit mobile version