Ballina Jeta Shëndetësi Ja se cili është ushqimi që mund të shkurtojë jetën tuaj me...

Ja se cili është ushqimi që mund të shkurtojë jetën tuaj me 36 minuta

Sipas studimeve të fundit, një produkt mishi ka një efekt negative në shëndetin tonë madje ka shenja se ai mund të shkurtojë edhe jetën.

Këta janë hot-dog. Siç kanë zbuluar shkencëtarët, çdo hot dog i ngrënë shkurton jetën e një individi me më shumë se gjysmë ore.

Studimi, i cili shikoi ndikimin ushqyes të afro 6.000 ushqimeve, zbuloi se çdo hot dog që ha një person mund ta shkurtojë jetëgjatësinë e tyre me saktësisht 36 minuta.

Gjatë hulumtimit, ekspertët e Universitetit të Miçiganit morën parasysh të gjitha aspektet e ciklit të jetës ushqimore, duke përfshirë mënyrën se si prodhohet, përpunohet, konsumohet dhe ruhet, si dhe sa ushqyes është produkti.

Në kontrast me këtë, shkencëtarët kanë zbuluar se gjalpi i kikirikut mund ta rritë jetëgjatësinë për 33 minuta. Salmoni gjithashtu rrit jetëgjatësinë me 16 minuta.

Siç vërehet në studime të shumta, mishrat e përpunuar shpesh janë të përbërë nga përbërës të panjohur dhe të vështirë për t’u identifikuar, duke përfshirë kimikatet, bojërat, ëmbëlsuesit dhe konservuesit.

Sipas Organizatës Botërore të Shëndetësisë, shkaqet kryesore të vdekjeve në botë janë tre kushte të parandalueshme. Këto janë sëmundjet e zemrës, demenca dhe kanceri.

Exit mobile version