Ballina Jeta Shëndetësi Ndër frutat më të konsumuara të verës, si të blini një pjepër...

Ndër frutat më të konsumuara të verës, si të blini një pjepër të mirë

Edhe në ditët e para të vjeshtës, pjepri mbetet një nga frutat e preferuara të freskëta.

Gjëja kryesore është të dini se si të zgjidhni frutat më të ëmbël nga banaku i frutave. Ka disa këshilla për këtë. Së pari ju duhet të dini se një erë e këndshme nga jashtë ka shumë të ngjarë të thotë që ka erë po aq të këndshme nga brenda.

Shihni gjithashtu bazën e pjeprit. Nuk duhet të jetë as e fortë dhe as shumë e butë. Idealisht duhet të jetë relativisht i butë, pra i pjekur.

Gjëja e dytë për t’u parë është kërcelli. Nëse shihni një kërcell të thatë, atëherë me siguri po flasim për një pjepër të pjekur dhe të ëmbël që do t’ju pëlqejë kur ta prisni në shtëpi!

Exit mobile version