Ballina Jeta Shëndetësi Njihni vitaminat që na duhen për funksionimin e duhur të trurit tonë

Njihni vitaminat që na duhen për funksionimin e duhur të trurit tonë

Truri është fuqia e trupit tonë që kontrollon pothuajse çdo funksion tjetër. Ne duhet t’i kushtojmë vëmendje të veçantë shëndetit tonë mendor. Siç thotë shprehja, ju jeni ajo që hani, ushqimi luan një rol kyç në ruajtjen e një mendje të shëndetshme. Ndërsa shumica prej nesh janë të bekuar me një tru që funksionon plotësisht, qelizat ose nervat e trurit dobësohen ose inflamohen, duke ndikuar negativisht në aftësinë e tij.

Vitamina B1

Nutricionistja e Harvardit, Dr Uma Naidu ka pohuar se vitamina B1 është thelbësore për qelizat tona të trurit dhe metabolizmin e trurit. Truri ynë është një nga pjesët e trupit që ndodh të jetë më aktive.

Vitamina B2

Mjeku më tej tha se Vitamina B2 ose Riboflavina ndihmon në reagimin e enzimave në qelizat tona të trurit.

Vitamina B3

Për më tepër, vitamina B3 ose niacina është përgjegjëse për lirimin e rreth 400 enzimave. Kjo çon në prodhimin e kolesterolit dhe yndyrës në trup, i cili më vonë shndërrohet në energji.

Vitamina B5

Vitamina B5 dihet se formon koenzimën e përbërjes molekulare. Kjo çon në formimin e energjisë nga acidet yndyrore në trup. Duke qenë se truri ynë përbëhet nga yndyra, vitamina B vepron si një faktor kyç në shëndetin e trurit.

Vitamina B6

Vitamina B6 është e domosdoshme për të na mbrojtur nga shumë sëmundje. Përveç kësaj, është gjithashtu e dobishme për të mbajtur një tru të shëndetshëm. Rezulton në reaksione kimike që mbështesin funksionin imunitar.

Sipas nutricionistëve ne duhet të hamë një vezë në ditë, së bashku me dhallë, fasule, peshk salmon, fara luledielli, gjethe jeshile dhe perime për të pasur një tru më të shëndetshëm dhe sa më të qetë.

Exit mobile version