Ballina Jeta Shëndetësi Papritmas ju hahet diçka e thartë? Ja çfarë po jua shkakton dhe...

Papritmas ju hahet diçka e thartë? Ja çfarë po jua shkakton dhe si ta kontrolloni

Çfarë do të thotë kur ju pëlqen të hani diçka të thartë?

1. Probleme me tretjen

Për ushqim të thartë ka nevojë personi i cili ka sekretim të pamjaftueshëm të acidit klorhidrik në stomak. Prandaj përpiqet ta kompensojë acidin e ambientit të lukthit dhe vetes t’ia lehtësojë tretjen e ushqimit.

2. Probleme me ezofagun

Nëse personi ka GERB, dëshira e tij të hajë diç të thartë si p.sh limon, është pasojë e nevojës fiziologjike që të ulë acidin me limon, është pasojë e nevojës fiziologjike për të reduktuar aciditetin duke alkalizuar lëngjet gastrike. Por nga kjo, natyrisht, nuk do të ketë përfitime ezofagu.

3. Mungesa e vitaminës C dhe magnezit

Nevoja për vitaminë C ose magnez. Por, sigurisht, para se të kompensoni mangësitë e këtyre lëndëve ushqyese, duhet të kontrolloni përqendrimin e tyre në trup.

Exit mobile version