Ballina Jeta Shëndetësi Pse sëmundja e kancerit është duke u përhapur në mënyrë ekstreme?

Pse sëmundja e kancerit është duke u përhapur në mënyrë ekstreme?

Thuajse çdo ditë dëgjojmë ndonjë rast, qoftë familjar apo i largët, që është diagnostifikuar me një prej sëmundjeve më të këqija e të pashërueshme në botë, kancerin.

Këto raste me kancer, janë shpeshtuar jashtëzakonisht shumë, sidomos viteve të fundit.

Mirëpo, ende nuk dihen saktë arsyet e përhapjes së tepërt të kësaj sëmundje, pavarësisht se disa i fajësojnë mjetet e hedhura gjatë luftës në Kosovë etj.

Një mjeke e ushqimit e ka përpiluar një listë prej 3 arsyeve kryesore se përse kjo sëmundje është hapur mjaftë shumë në të gjithë botën.

Këtë liste:

1) Amerikanët hanë shumë, por nuk ushqehen mirë

Meet Catherine e akuzon kryesisht ushqimin si ndër shkaktarët kryesor të kancerit, duke treguar se ushqimet e gatshme, si ushqimet e shpejta etj., janë shumë të dëmshme për shëndetin,

2) Hapat kundër shtatzënisë

Hapat për parandalimin e shtatzënisë kanë dal në treg në vitin 1960, kur kontraceptivi oral i cili ka përqindje të lartë të estrogjenit ishte aprovuar nga FDA,
Sipas doktorit Ray Peat, ai thotë se kanceri është shkaktuar më së shumti nga përqindja e lartë e estrogjenit në trup para viteve të 1940.

Duke e marrë parasysh që hapat për parandalimin e shtatzënisë kanë përqindje të lartë të estrogjenit, është më së mirë që të shmangen këto hapa.

3) Rritja e stresit të çfarëdoshëm (emocional, mendor, mjedisit etj.)

Aftësia e trupit për tu adaptuar dhe për të iu kundërpërgjigjur stresit varet nga ushqimi që e hamë

Nëse nëse nuk e tretim ushqimin mirë, dhe nuk hamë ushqime të shëndetshme, apo edhe nëse nuk hamë mjaftueshëm, ne e ‘bombardojmë’ trupin tonë me stresues të mjedisit.

Kur qelizat e trupit tonë ushqehen mirë dhe furnizohen me hormone mbrojtëse, aftësia e tyre për ta mbrojtur trupin tonë vetëm sa rritet duke na mbrojt ne nga sëmundjet e ndryshme, dhe anasjelltas./Mesazhi/

Exit mobile version