Ballina Jeta Shëndetësi Qumështi i gjirit po rrit shëndetin e zorrëve tek të rriturit, thotë...

Qumështi i gjirit po rrit shëndetin e zorrëve tek të rriturit, thotë studimi

Një numër i kompanive bioteknike dhe ushqimesh në SHBA, janë duke investuar shumë në prodhimin e qumshtit sintetik të njeriut.

E gjitha kjo me qëllim të marketingut të tij tek të rriturit.

Trendi që do të bëhet së shpejti po nxitet nga një studim që tregon se oligosakaridet në qumështin e njeriut (HMO), pjesë e qumështin e gjirit, nxit bakteret e mira në zorrë.

Shtesat që përmbajnë oligosakaride specifike të qumështit të njeriut nga qumështi i gjirit mund të modifikojnë selektivisht mikrobiomin e zorrëve në të rriturit e shëndetshëm, thotë studimi i ri që gjithashtu mbështet sigurinë dhe tolerancën e përbërësve.

Studiuesit analizuan 100 të rritur të moshës 26 vjeç.

E gjithë kjo rezultoi se shtesat e oligosakarideve nuk i shpërbënë dhe qëndruan të sigurta e të pandashme, në organizmin e njeriut.

Exit mobile version