Ballina Artikuj Rilindasit ishin besimtarë. Rilindja nuk kishte ateist…

Rilindasit ishin besimtarë. Rilindja nuk kishte ateist…

Rilindasit ishin besimtarë. Rilindja nuk kishte ateist. Ata ishin besimtarë myslimanë apo të krishterë.
Komunizmi e ateizmi sa ishin anti fe aq ishin edhe anti kombëtar.
Mos të harrojmë se djali i vogël i Ismail Qemal Beut, ka vdekur nga uria dhe i ftofti. Është varrosur si i mjerë në varrezat e Tiranës, gjatë komunizmit. Ndërsa djali tjetër i tij ka ikur në emigrim për ti shpëtuar zullumit dhe vrasjes nga Enver Hoxha.
Ata që nuk e shohin si e keqja më e madhe e kombit tonë, pas sllavëve, komunizmin dhe ateizmin, rrejnë kur thojnë e duam Vlorën e 1912, Ismail Beun, Isa Beun e rilindasit tjerë.

Nga: Abdullah Klinaku


Exit mobile version