Ballina Artikuj Shkenca, është madhështore por ajo edhe “vret”

Shkenca, është madhështore por ajo edhe “vret”

Prof. Driton Arifi

Me gjithë bindjen tonë se shkenca dhe dija janë prej produkteve më madhështore të mendjes së njeriut, megjithatë të gjithë “adhuruesit” e shkencës, edhe mos të harrojnë se ajo ishte që “vrau” miliona njerëz.

Shkenca solli për njerëzimin edhe bombën atomike, por edhe të gjitha armët e shkatërrimit në masë.

“Shkenca” e bëri ndotjen e ambientit në të cilin as frymë nganjëherë nuk po mund të ngopemi.

Andaj, nëse shkenca i mundëson sot një femre të bëhet nënë pa bashkëshortin e saj, mos të çmendemi nga ngazëllimi sepse kjo nuk quhet e arritur, por është tragjedi që po mundëson lindjen e fëmijëve nga nëna, dhe nga ai baba, të cilin nuk do ta shohin e as nuk do ta gëzojnë dashurinë e tij asnjëherë!

Nga: Prof. Driton Arifi

Exit mobile version