Ballina Kuzhinë Shkencëtarët paralajmërojnë katastrofën ekologjike dhe një kolaps të zinxhirit ushqimor

Shkencëtarët paralajmërojnë katastrofën ekologjike dhe një kolaps të zinxhirit ushqimor

Shkencëtarët kanë paralajmëruar për katastrofën ekologjike pasi numri i insekteve fluturuese ka rënë për tre të katërtat gjatë 27 viteve të fundit.

Hulumtuesit në Gjermani kanë dokumentuar një rënie të madhe në dhjetëra rezerva natyrore.

Gjetjet e tyre kanë ndezur frikën se ushqimi do të zvogëlohet sepse insektet janë impeniues të rëndësishëm dhe shërbejnë si ushqim për shpendët dhe krijesat e tjera të vogla.

Mendohet se rënia mund të shkaktohet nga pesticidet bujqësore të përdorura për të ndaluar insektet që janë të korrat./Mesazhi/

Exit mobile version