Ballina Jeta Shëndetësi Si të ulni rrezikun e sulmit në zemër gjatë dimrit?

Si të ulni rrezikun e sulmit në zemër gjatë dimrit?

Çdo pacient me sëmundje të zemrës duhet ta dijë këtë gjë gjatë dimrit

I ftohti shkakton ngushtimin e enëve të gjakut dhe kur moti është i ftohtë zvogëlohet edhe sasia e lëvizjes, e cila në vetvete rrit rrezikun e një ataku kardiak. Por, me ndihmën e këtyre këshillave, mund të reduktoni rrezikun e një ataku kardiak gjatë dimrit.

Çfarë e shkakton atakun në zemër në dimër?

Moti i ftohtë çon në ngushtimin e enëve të gjakut, gjë që rrit vlerat e presionit të gjakut dhe për rrjedhojë rrezikun e një ataku kardiak.

Rregulloni presionin e gjakut

Pulsi dhe rezistenca vaskulare periferike mund të rrisin vlerat e presionit të gjakut dhe presioni i lartë i gjakut është një faktor rreziku për atakun në zemër. Prandaj, kontrolloni rregullisht presionin e gjakut.

Vishni rroba të ngrohta

Mbani nxehtësinë e duhur të trupit në muajt e dimrit me veshje të ngrohta. Ju duhet të visheni ngrohtë, me rroba të holla për të ruajtur nxehtësinë e trupit në mot të ftohtë.

Ushtroni në ambiente të mbyllura

Duhet të shmangni motin jashtëzakonisht të ftohtë e të pakëndshëm, të qëndroni në shtëpi dhe të ushtroheni në ambiente të mbyllura. Por ju duhet të qëndroni aktiv dhe të ushtroni për të mbajtur zemrën tuaj të shëndetshme.

Hani ushqime të shëndetshme për zemrën

Duhet të hani ushqime të shëndetshme, të tilla si fruta dhe perime, arra, shpendë, drithëra dhe vajra bimore. Ju gjithashtu duhet të shmangni alkoolin, duhanin, sheqerin e shtuar, kripën dhe ushqimet që përmbajnë yndyra trans.

Pini më shumë ujë

Mbajtja e trupit tuaj të hidratuar mirë mund t’ju ndihmojë të mbani nën kontroll nivelet e natriumit në trup dhe në këtë mënyrë nivelet e presionit të gjakut, duke reduktuar kështu rrezikun e sulmit në zemër.

Gjeni një mënyrë për të përballuar stresin

Një gjendje mendore negative mund të rrisë rrezikun e sëmundjeve të zemrës dhe sulmit në zemër. Prandaj, përpiquni të reduktoni sasinë e stresit dhe ta mbani nën kontroll qoftë përmes ushtrimeve medituese ose me ndihmën e një profesionisti.

Merrni terapinë tuaj rregullisht

Me seriozitet merrni me kohë medikamentet që mjeku ju këshillon për të zvogëluar rrezikun e zhvillimit të sëmundjeve të zemrës dhe sulmit në zemër.

Exit mobile version