Ballina Jeta Shëndetësi Ujë i vakët apo i ftohtë, cili është i duhuri për larjen...

Ujë i vakët apo i ftohtë, cili është i duhuri për larjen e fytyrës?

Uji i vakët është mënyra për të bërë çdo pastrim të lidhur me lëkurën përfshirë këtu edhe trupin tuaj. Kur është lëkura e ngrohtë ajo e ka më të lehtë të thith produkte të tjera që ju mund të përdorni për kujdesin e lëkurës.

Përsa i përket ujit të ftohtë, nuk është opsion i mirë megjithëse do të shkaktojë më pak dëmtim të lëkurës sesa uji i nxehtë. Çështja është se uji i ftohtë nuk e pastron grimin apo papastërtitë në fytyrën tuaj aq mirë dhe lëkura juaj nuk do të përfundojë aq mirë sa ju mund të mendoni.

Disa ekspertë besojnë gjithashtu se uji i ftohtë në lëkurën tuaj e bën lëkurën të mbyllet dhe të ‘mbytet’ me papastërti, vaj dhe baktere përpara se pastruesi juaj ta lajë atë.

Por nëse ëse dëshironi të spërkatni fytyrën tuaj me pak ujë të ftohtë pasi të keni mbaruar rutinën tuaj të pastrimit, kjo është krejtësisht e mirë.

Meqenëse temperaturat e ftohta shkaktojnë ngushtimin e enëve të gjakut, një shpëlarje me ujë të ftohtë mund të ndihmojë në uljen e inflamacionit të shkaktuar nga acarimi në lëkurën me akne.

Exit mobile version