Ballina Lajmet Rajon dhe Botë Ekonomia e eurozonës afër niveleve të para krizës

Ekonomia e eurozonës afër niveleve të para krizës

Rritja në eurozonë ka regjistruar një tjetër rritje të fuqishme në tremujorin e tretë, duke i afruar anëtarët e monedhës së vetme më pranë niveleve të tyre të para pandemisë, pavarësisht ndërprerjeve nga mungesat e energjisë dhe çmimet.

Midis korrikut dhe shtatorit, PBB-ja e bllokut 19-anëtarësh u rrit me 2,2 për qind, e krahasuar me tremujorin e mëparshëm, sipas një vlerësimi të parë të Eurostat.

Rritja ishte 2,1 për qind në tremujorin e dytë, pas një recesioni prej 0,3 për qind në tremujorin e parë dhe 0,4 për qind në tre muajt e fundit të 2020-s, për shkak të pandemisë.

“Rritja solide e PBB-së së zonës së euros në tremujorin e tretë do të thotë se faza e rimëkëmbjes ka përfunduar pothuajse në shumicën e vendeve të eurozonës”, komentoi në një shënim Andreë Kenningham, kryeekonomist për Capital Economics.

Sipas Eurostat, për Bashkimin Evropian në tërësi, rritja është 2,1 për qind. /atsh

Exit mobile version