Ballina Artikuj Ku qëndron problemi i muslimanëve..?

Ku qëndron problemi i muslimanëve..?

Malik ibn Nebij (r.a)

“Problemi nuk është që t’i mësojmë myslimanit akiden, që e posedon, por kryesorja është t’i kthejmë kësaj akideje efikasitetin, forcën e saj pozitive dhe ndikimin shoqëror.

Me një fjalë të vetme: Problemi jonë nuk është t’i argumentojmë myslimanit ekzistencën e Allahut, por ta bëjmë atë ta ndjejë ekzistencën e Tij dhe t’ia mbushin qenien me Të, duke qenë se Ai është burimi i energjisë!”

Nga: Malik ibn Nebi (r.a)
Përgaditi: Lavdrim Hamja

Exit mobile version