5 zgjedhje në 4 vjet, dështon koalicioni qeverisës në Izrael

Izraeli po bëhet gati të mbajë zgjedhjet e pesta të përgjithshme në më pak se katër vjet, pasi qeveria e tij pranoi se nuk mund të mbijetojë.

Në një zhvillim madhor politik, kryeministri Naftali Bennett do të shkëmbejë postin me kryeministrin alternativ Yair Lapid, në bazë të një marrëveshjeje ekzistuese.

Sipas mediave vendase, zgjedhjet mund të mbahen në fund të tetorit.

Ish-kryeministri dhe lideri aktual i opozitës, Benjamin Netanyahu është zotuar se do të kthehet në pushtet. /euronews