Duaje pastaj shaje, pastaj prapë duaje e prapë shaje!

0
Një herë duaje Leninin, pastaj shaje. Duaje Stalinin, pastaj shaje. Duaje Titon, pastaj shaje. Duaje Enverin, pastaj shaje. Duaje komunizmin pastaj shaje. Edhe udhëheqësit e pas komunizmit sa herë...

Festimi i Ditëlindjes së Profetit

0
Pjesë e shkëputur nga vepra e imam Xhelaludin Sujutit me titull “El Husn fi Amal el Maulid” PARATHËNIE Abdurrahman ibn Ebu Bekr ibn Muhamed ibn Sabik...

Si e përceptojnë kuranin nxënësit e akademisë “Hifdh Kids”?

0
Nxënësit më të vegjël të Akademisë së Kuranit “Hifdh Kids” (Prishtinë) në njërën prej orëve mësimore u pyetën nga mësueset: Si e përkufizoni Kuranin me...

Burri që njohu Zotin

0
Një burrë, vuante nga një sëmundje shumë e vështirë dhe e pështirë në të njëjtën kohë, të cilës nuk i kishte gjetur ilaç gjer...

Dita e parë e shkollës – Këshillë dhe reflektim

0
Nesër, me lejen e Allahut të Madhëruar, fëmijët tanë, apo një pjesë e tyre, u drejtohen institucioneve të informimit dhe formimit shkencor. Nuk ka dyshim...

Kosova ka popullsinë më të re në rajon – Serbia po plaket

0
Përmirësimi i kujdesit shëndetësor, ushqimi më i mirë, kushtet e jetesës dhe shumë faktorë të tjerë janë arsyeja e rritjes së përqindjes së personave...

Pafeja ndër ne

0
Burimet, shkaqet dhe pasojat e saj në shoqëri - “Njeriu ideal nuk mund të jetë njeriu që përjashton aspekte të vetë qenies së tij, por...

Publikimi i lëmoshës haram apo…..? !

0
Çuditem me disa që vazhdimisht i kritikojnë njerëzit se pse ata po e publikojnë aktivitetin e tyre humanitar, duke e cilësuar këtë gjë si...

Testamenti prej 10 pikësh i Shejh Jusuf El-Kardavit

0
Testamenti është publikuar në faqen zyrtare të Shejh Jusuf el-Karadavit “Po ua lë porosi – testament vëllezërve të mi studiues dhe thirrës në mënyrë që...

Sokrati dhe mjeku xheloz

0
Thuhet se Sokrati kishte një fqinj që njihej si mjek, por qe e xhelozonte Sokratin, saqë një ditë, vajti tek mbreti dhe i tha:”E...

Liverpool fiton pa telashe ndaj Rangers

0
Liverpool është kthyer te fitorja në Champions League. Skuadra e Liverpool ka marrë tri pikë të reja në grupin e saj, duke mposhtur skuadrën e...