Pandemia zbeh gjasat për liberalizim të vizave

0
Në kohën kur Gjermania është duke rivendosur kufirin me Çekinë dhe Austrinë për shkak të pandemisë, liberalizimi i vizave apo heqja e kufijve për...

Ku dështoi Kosova në sigurimin e vaksinës kundër COVID-19?

0
Derisa vendet e rajonit kanë filluar vaksinimin e qytetarëve kundër COVID-19, në Kosovë ende nuk ka arritur vaksina kundër kësaj sëmundjeje që e shkakton...

Sa paguhen kosovarët në Gjermani?

0
Mbi 900 mijë shtetas nga Ballkani Perëndimor jetojnë në Gjermani. Mbi 350 mijë janë në marrëdhënie të rregullta pune, shumica si të kualifikuar. Por...

Masakra në Hoxhali, njolla e zezë në historinë e njerëzimit

0
Azerbajxhanasit përkujtojnë viktimat e masakrës që forcat armene kryen më 26 shkurt 1992 në Hoxhali pa bërë dallime në gra, fëmijë dhe të moshuar. Nga...

Kosova jashtë integrimit rajonal ekonomik

0
Kompania e mishit “Meka”, që është një nga bizneset prodhuese në Kosovë, nuk ka arritur që të jetë e pranishme në tregjet rajonale, përveç...

Beogradi i vazhdon kërcënimet ndaj pjesëtarëve serbë të FSK-së

0
Shumë pjesëtarë të komunitetit serb janë larguar nga FSK për shkak të presionit të ushtruar nga Serbia. Përfaqësues të shoqërisë civile thonë se serbët...

Autoritetet pa fokus ndaj variantit të ri të COVID-19

0
Kosova nuk po arrin të mbikëqyrë apo të monitorojë raste të mundshme me variantin britanik të koronavirusit. Autoritetet shëndetësore në janar të këtij viti, kanë...

Tri dekada nga rrëzimi i shtatores së diktatorit Enver Hoxha, persekutimet dokumentohen në muze

0
Shqipëri shënon këtë vit 30-vjetorin e rrëzimit të shtatores së ish-diktatorit Enver Hoxha, që shënoi edhe simbolikisht rrëzimin e diktaturës, ndërkohë që në vend...

Si do të rrjedhin procedurat për formimin e qeverisë së re të Kosovës

0
Në Kosovë nuk ka përfunduar ende procesi i plotëi numërimit të votave që më pas duhet certifikuar nga KQZ-ve. Kosova tash përbSi do të...

Lutje pas hekurave! (Video)

0
Në një rend demokratik, shkelja e ligjeve mund të çojë në privim të lirisë së individit, por në asnjë moment në privim të lirisë...