Paralajmërohet krizë për punëtorë

0
Një krizë e mungesës së fuqisë punëtore shumë shpejt do ta godasë Kosovën, ka paralajmëruar Jusuf Azemi, kryetar i Sindikatës së Pavarur të Sektorit...

Dhuna në familje – “epidemi” që u rrit gjatë pandemisë

0
Të dhënat e Policisë së Kosovës për vitin 2021 për rastet e dhunës në familje nxjerrin shifra shqetësuese. Vetëm në periudhën janar – nëntor...

Kosovarët kredi “deri në fyt”: 1.6 miliardë euro morën nga bankat gjatë 2021-it

0
Afro 135,000 persona fizik që nga fillimi i vitit e deri në muajin nëntor kanë marrë kredi nga sektori bankar. Sipas të dhënave të...

Viti me rritjen më të lartë të çmimeve

0
Rritja e çmimeve të produkteve ushqimore e ka vështirësuar sigurimin e artikujve të nevojshëm për familjen me gjashtë anëtarë, Përvetica nga Prishtina. Kjo familje jeton...

“Njëzet vjet në kërkim të fëmijëve dhe burrit të saj”, mediumi britanik i kushton...

0
Këtu Qerkezi kujton çdo detaj të ditës kur policia serbe ia mori familjen e saj. Ajo kujton se si një oficer serb urdhëroi burrin...

Kosova synon t’i adresojë çështjet e luftës në një strategji për drejtësi tranzicionale

0
Pas shumë tentativave dhe më shumë se 22 vjet nga përfundimi i luftës në Kosovë, Qeveria e Kosovës nisi këtë vit hartimin e një...

Rreziku për fëmijët, në treg ka ende lodra me përmbajtje të lartë kimikatesh

0
Prindërit e gjyshërit rendin pas dyqaneve të lodrave bashkë me fëmijët. Të painformuar e të pavetëdijshëm, shpesh fëmijëve u bëhet një dhuratë, në përmbajtje...

Dialogu Kosovë-Serbi që nuk po përfundon

0
Dialogu mes Kosovës dhe Serbisë, i ndërmjetësuar nga Bashkimi Evropian do të duhej të përfundonte me sukses tash e një kohë. Kur ka nisur mandatin...

Kosova në terr

0
Qytetarët në Kosovë, nga e mërkura e 22 dhjetorit, përballen me reduktime të energjisë elektrike. Kompania Kosovare për Distribuim të Energjisë Elektrike (KEDS) njoftoi se...

Pandemia varfëroi edhe më shumë të varfrit

0
Pandemia ka prekur të gjithë. Ka sfiduar shoqërinë e shtetin, por më së keqi e kanë pësuar ata që s’kanë pasur qëndrueshmëri të mirë...