Ringjallja Ekonomike, Qeveria do të investojë 100 milionë euro në infrastrukturë dhe ambient

0
Qeveria e Kosovës ditë më parë ka prezantuar Pakon e Ringjalljes Ekonomike, e cila kap vlerën prej 420 milionë eurove. Në kuadër të kësaj pakoje...

Produktet me afat të skaduar pjesë e tregtisë në vendin tonë

0
Shitja e produkteve me afat të skaduar apo edhe me cilësi të dyshimtë, vazhdon të jetë pjesë e tregtisë në vendin tonë. Gjatë vitit...

Mbi 420 mijë qytetarë tërhoqën 195 milionë euro nga 10-përqindëshi në Trust

0
Vlera e mjeteve që kanë tërhequr qytetarët e Kosovës nga Fondi Kursimeve Pensionale kap shumën e 195 milionë eurove. Ndërkaq, deri në fund të muajit...

Kosova jashtë integrimit rajonal ekonomik

0
Kompania e mishit “Meka”, që është një nga bizneset prodhuese në Kosovë, nuk ka arritur që të jetë e pranishme në tregjet rajonale, përveç...

Remitencat vjet arritën vlerën afër 1 miliard euro, Qeveria e ardhshme ta ketë fokus...

0
Guvernatori i Bankës Qendrore të Kosovës (BQK) Fehmi Mehmeti, tha se sektori bankar ka pasur dhe vazhdon ta ketë rolin e saj në rimëkëmbjen...

Lira turke arrin vlerën më të lartë ndaj dollarit amerikan në 6 muajt e...

0
Lira turke ka vazhduar forcimin e saj kundrejt dollarit amerikan të hënën, duke arritur vlerën më të lartë në gjashtë muajt e fundit, në...

Bankat komerciale në Kosovë fitojnë rreth 80 milionë euro gjatë vitit 2020

0
Pavarësisht pandemisë COVID-19, bankat komerciale në Kosovë kanë shënuar fitim prej 79.9 milionë euro. Mirëpo, duke krahasuar me periudhën e njëjtë të vitit 2019,...

Eksportet e Turqisë arrijnë shifrën më të lartë të janarit deri më tani

0
Eksportet e Turqisë arritën shifrën më të lartë të janarit në historinë e vendit duke tejkaluar 15 miliardë dollarë, bëri të ditur sot ministrja...

Pavarësisht pandemisë COVID-19, mërgata brenda një viti dërgon 977.3 milionë euro në Kosovë

0
Mërgata e Kosovës pavarësisht pandemisë COVID-19, ka vazhduar të dërgoj para në drejtim të vendit tonë. Të dhënat e Bankës Qendrore të Kosovë tregojnë se...

Mbi 400 mijë kosovarë kanë aplikuar për tërheqjen e 10 përqindëshit nga Trusti, shuma...

0
Në Fondin e Kursimeve Pensionale të Kosovës është duke vazhduar aplikimi për tërheqjen e 10 përqindëshit të parave nga Trusti pensional. Deri më tani rreth...