Girl in a jacket

Kosova jashtë integrimit rajonal ekonomik

0
Kompania e mishit “Meka”, që është një nga bizneset prodhuese në Kosovë, nuk ka arritur që të jetë e pranishme në tregjet rajonale, përveç...

Remitencat vjet arritën vlerën afër 1 miliard euro, Qeveria e ardhshme ta ketë fokus...

0
Guvernatori i Bankës Qendrore të Kosovës (BQK) Fehmi Mehmeti, tha se sektori bankar ka pasur dhe vazhdon ta ketë rolin e saj në rimëkëmbjen...

Bankat komerciale në Kosovë fitojnë rreth 80 milionë euro gjatë vitit 2020

0
Pavarësisht pandemisë COVID-19, bankat komerciale në Kosovë kanë shënuar fitim prej 79.9 milionë euro. Mirëpo, duke krahasuar me periudhën e njëjtë të vitit 2019,...

Pavarësisht pandemisë COVID-19, mërgata brenda një viti dërgon 977.3 milionë euro në Kosovë

0
Mërgata e Kosovës pavarësisht pandemisë COVID-19, ka vazhduar të dërgoj para në drejtim të vendit tonë. Të dhënat e Bankës Qendrore të Kosovë tregojnë se...

Mbi 400 mijë kosovarë kanë aplikuar për tërheqjen e 10 përqindëshit nga Trusti, shuma...

0
Në Fondin e Kursimeve Pensionale të Kosovës është duke vazhduar aplikimi për tërheqjen e 10 përqindëshit të parave nga Trusti pensional. Deri më tani rreth...

Paga në sektorin privat, më e ulët se ajo minimale

0
Paga minimale në vendin tonë nuk ka shënuar rritje që nga viti 2011, ajo vazhdon të jetë 130 euro për të punësuarit e moshës...

BQK: Ekonomia kosovare pëson rënien më të madhe në 20 vjetët e fundit, 7.2...

0
Mbi 70 mijë persona kanë hyrë në territorin e Kosovës, nga kufijtë tokësorë dhe ajrorë. Ekonomia e Kosovës pritet që të ketë një rënie...

Mbi 300 mijë aplikime për tërheqjen e 10 përqindëshit, Demi tregon se kur fillon...

0
Është duke vazhduar aplikimi për tërheqjen e 10 përqindëshit të kursimeve pensionale në Trust, ndërsa deri tani kanë aplikuar më shumë se treqind e...

92 përqind e qytetarëve kanë nën 10 mijë euro në TRUST dhe do të...

0
Sipas ligjit për rimëkëmbje ekonomike që u miratua javën e kaluar në Kuvendin e Kosovës, qytetarët e Kosovës që kanë mjete të kursyera në...

Mërgata thyen rekord të dërgesave, për dhjetë muaj në Kosovë solli rreth 800 milionë...

0
Pavarësisht pandemisë COVID-19, mërgata e Kosovës e ka thyer rekordin e dërgesave të parave në vendin tonë. Nga të dhënat e Bankës Qendrore të Kosovës...