Prodhimi i arit të Turqisë thyen rekord në vitin 2019

0
Prodhimi i arit në Turqi theu rekord në vitin 2019 duke arritur nivelin e tij më të lartë në historinë e Turqisë,...

ATK-ja njofton për mënyrën e pajisjes me certifikatë për lëvizje të lirë

0
Administrata Tatimore e Kosovës ka sqaruar mënyrën e pajisjes me certifikatë për të gjithë bizneset, punëtorët e të cilave kanë nevojë për...

Dogana: Marrëveshja Kosovë-Turqi do të krijojë një zonë të tregtisë së lirë

0
Dogana e Kosovës ka vlerësuar se Marrëveshja e Tregtisë së Lirë në mes të Kosovës dhe Turqisë konfirmon synimin e palëve të...

FMN: Çmimet e naftës do të jenë 46.7 dollarë për fuçi në 2021

0
Fondi Monetar Ndërkombëtar (FMN) vlerëson se çmimi mesatar vjetor i naftës do të jetë 41.7 dollarë për fuçi në vitin 2020, me një rënie...

Qeveria po rrezikon që rreth 100 mijë punëtorë të mbesin pa punë

0
Mospërkrahja e mjaftueshme e Qeverisë është duke sjell në kollaps biznesin i cili edhe përkundër vullnetit që ti mbajë në punë punëtorët...

Lista e bizneseve që do të hapen nga e hëna (Dokument)

0
Kryeministri në detyrë, Albin Kurti dhe ministri në detyrë i Shëndetësisë, Arben Vitia, kanë njoftuar të remten për bizneset që do të...

Turqi, rezervat e Bankës Qendrore arritën në 90.9 miliardë dollarë në maj

0
Banka Qendrore e Turqisë njoftoi se rezervat e saj zyrtare, që nga fundi i majit kanë arritur në 90.9 miliardë dollarë, transmeton...

BERZH: Ekonomia e Kosovës pritet të tkurret për 5 përqind si pasojë e pandemisë

0
Ekonomia e Kosovës pritet të tkurret rreth 5 për qind këtë vit si pasojë e pandemisë me koronavirus, mirëpo vitin e ardhshëm mund...

Ngritja e çmimit të naftës në Kosovë është e paevitueshme

0
Ditëve të fundit është vërejtur një rritje e lehtë e çmimit të naftës dhe lëndëve të tjera djegëse në Kosovë.Por, përveç kësaj...

Ekonomia ia sheh sherrin politikës

0
Kosova është duke kaluar nga një krizë politike në tjetrën dhe kjo ka ngufatur ekonominë e cila sivjet pritet të goditet më...