“Testamenti” prekës dhe motivues i Akademik Esat Stavilecit

0
”Nuk më mban të mërzitur sot vetëm malli për motrën, tashmë të ndjerë prej një jave, por edhe momenti i ndarjes nga një mjedis...

Zendani: Dijetari jemenas, pionier i studimit të fakteve shkencore në Kuran

0
Pas një jete të gjatë, gjatë së cilës përjetoi vështirësi, konflikte, rezistencë dhe luftë deri në fund të ditëve të tij, Shejh Abdulmexhid Bin...

Pse iu dha ky emër aeroportit Sabiha?

0
Aeroporti Sabiha u emërua në vitin 1936, pasi një vajze turke Sabiha Gökçen, e cila u birësua nga Mustafa Kemal Ataturk dhe u mbështet...

Ibn Khalduni

0
Ibn Khalduni është figura më e rëndësishme në fushën e historisë dhe sociologjisë në historinë islame. Ai është një nga yjet ndriçues që dha...

Shkrimtari i burgosur palestinez fiton Çmimin Ndërkombëtar të Romanit Arab

0
Shkrimtari i burgosur palestinez, Basem Khandakji fitoi çmimin e 17-të ndërkombëtar të Romanit Arab, i njohur si "Arabic Booker", çmimi kryesor letrar i botës...

Muhamed Siddik El Menshawi (r.a)

0
Njeriu që bashkoi : -saktësinë e leximit të Kur'anit -zërit të bukur, kumbues, melodik... -metodave të leximit të Kur'anit -leximit "me kuptim"... -leximit me emocion të veçant.. -lexim që prek...

Logos-A nxori nga botimi romanin “Hana e çarë” të autorit Shkelzen Marevci

0
Libri: Hana e çarë (roman) Autor: Shkelzen Marevci Formati: A5 Faqe: 148 ShB Logos-A nxori nga botimi romanin “Hana e çarë” të autorit Shkelzen Marevci. Ky roman...

Logos-A sjell veprën “Heshtja e Pianistes” nga autorja Neviana Shehi

0
Libri: Heshtja e Pianistes (tregime) Autor: Neviana Shehi Formati: A5 Faqe: 128 Logos-A sjell veprën me titull “Heshtja e Pianistes” nga autorja Neviana Shehi. Gjuha poetike që përdor Shehi...

Logos-A para jush sjell veprën e radhës “DYZET NET – X”

0
Libri: DYZET NET - X Autor: Metin Izeti Formati: A5 Faqe: 440 Logos-A para jush sjell veprën e radhës “DYZET NET - X” të teologut të mirënjohur Metin...

Logos-A nxori në dritën e botimit veprën “Vakt’i…” të autorit Taxhudin Shabani

0
Libri: Vakt’i Poezi | 1992-2022 Autor: Taxhudin Shabani Formati: B5 Faqe: 744 ShB Logos-A nxori në dritën e botimit veprën “Vakt’i...” të autorit Taxhudin Shabani. Në kuadër të këtij...