“Zgjoi” futet në listën e ngushtë të filmave për t’u nominuar në Oscars 2022

0
Akademia e Arteve dhe Shkencave të Filmit ka shpallur listën e ngushtë në 10 kategori për ceremoninë e ardhshme të edicionit të 94-të të...

Fillon festivali ndërkombëtar i filmit në Xheda, i pari i këtij lloji në Arabinë...

0
Ka filluar festivali i parë ndërkombëtar i filmit në Xheda, që është festivali i parë i këtij lloji që mbahet në Arabinë Saudite, raporton...

Dy hafuzë të rinj i shtohen Prishtinës

0
Ubejd Salihu dhe Enes Jashari, nga sot edhe zyrtarisht janë hafuzë të Kuranit famëlartë. Kjo pasi në Xhaminë e Madhe Sulltan Fatih në kryeqytet,...

Veprimtari jubilare në 210-vjetorin e lindjes dhe 140-vjetorin e vdekjes së Hasan Tahsini

0
Akademia e Shkencave e Shqipërisë organizoi këtë të enjte një veprimtari jubilare në 210-vjetorin e lindjes dhe 140-vjetorin e vdekjes së filozofit dhe veprimtarit...

SHBA, e ndikuar nga seriali “Ertuğrul”, 60-vjeçarja amerikane bëhet muslimane

0
Një grua 60 vjeçare në rajonin Wisconsin të SHBA-së pranoi Islamin pasi u ndikua nga seriali "Ertuğrul" dhe pas pranimit të islamit ajo mori...

Dita ndërkombëtare e Hixhabit

0
1 shkurti shënon Ditën Botërore të Hixhabit në shenjë njohjeje të miliona grave muslimane të cilat zgjedhin të mbajnë hixhabin dhe të jetojnë një...

Në Maqedoninë e Veriut fillon Java e Filmit Turk

0
Me shfaqjen e filmit “Bal Kaymak” (Mjaltë dhe Kajmak), sot në Shkup u bë hapja e Javës së Filmit Turk të organizuar nga Instituti...

Greqia reagon ndaj hapjes së Xhamisë së Madhe të Ajasofjas për namaz

0
Falja e namazit të xhumasë në Xhaminë e Madhe të Ajasofjes hasi në reagime në Greqi, raporton Anadolu Agency (AA). Në të gjitha kishat e...