Dy hafuzë të rinj i shtohen Prishtinës

0
Ubejd Salihu dhe Enes Jashari, nga sot edhe zyrtarisht janë hafuzë të Kuranit famëlartë. Kjo pasi në Xhaminë e Madhe Sulltan Fatih në kryeqytet,...

Falet Namazi i Shiut në Mekë e Medine

0
Pasi gadishulli arabik ka mungesë të shiut për një kohë të gjatë, të enjten është organizuar falja e Namazit të Shiut (el-Istiska) në xhamitë...

Nënshkruhet marrëveshja për fillimin e punimeve për restaurimin e Xhamisë së Çarshisë në Prishtinë

0
Kryesia e Bashkësisë Islame të Kosovës në bashkëpunim me Agjencinë Turke për Zhvillim TIKA, sot kanë nënshkruar marrëveshjen për fillimin e punimeve të restaurimit...

Mbahet Konferenca shkencore “Një shekull nga botimi i përkthimit të Kuranit prej Ilo Mitkë Qafëzezit

0
Organizuar nga Kryesia e Bashkësisë Islame  të  Kosovës gjegjësisht Instituti për Hulumtime dhe Studime Islame në selinë e Kryesinë e BIK-ut sot po mbahet...

Erdoğan përuron xhaminë e restauruar në Sarajevë

0
Presidenti i Turqisë, Recep Tayyip Erdoğan hapi sot zyrtarisht Xhaminë e Bashçarshisë, e cila u restaurua në kryeqytetin e Bosnjë e Hercegovinës, Sarajevë, nga...

Zgjedhja e shokut të jetës 2

0
Së dyti: Personat me të cilët është e mundur jetesa, me gjithë problemet dhe vuajtjet që shkaktojnë. 1 – Personaliteti vesveseli (skeptik), hetues, inatçi dhe...

Zgjedhja e shokut të jetës 1

0
Natyra e marrëdhënieve bashkëshortore dhe dimensionet e tyre: Para se të flasim mbi mënyrën e zgjedhjes së partnerit të jetës, lipset të informohemi mbi natyrën...

Dua hatmeje e Kuranit me alfabetin Braille

0
Më 18.06.20121, u bë duaja e hatmes në xhaminë e fshatit Glloboçicë, komuna e Kaçanikut Dy nxënësit: Ifraim Ceka dhe Gazmend Toplica mbaruan leximin e...

Reagim i hoxhallarëve të Shqipërisë për projektin “House of One”

0
Deklaratë (publikuar në 16/06/2021) Me Emrin e Allahut të Gjithmëshirshmit, Mëshiruesit Qëndrimi islam ndaj feve të tjera dhe projektit “House of One” Me përgjegjësinë që na ka...

Dëshira e fëmijes për namaz

0
Ebu Jezid el-Bistamiu u ngrit një natë të falë namaz nate, por papritmas pranë veti e sheh djalin e tij. Meqë djali ishte i vogël,...