Dhjetë ditët më të mira të dynjasë

0
Allahu i Madhëruar thotë: “Betohem për muzgun e agimit dhe për dhjetë netët.”.El-Fexhr, 1-2. “Dhjetë netët” janë dhjetë ditët e Dhulhixhes. Kjo është fjala e...

Dhjetë ditët e para të Dhul Hixhes janë të shenjta?

0
Pyetje:”Transmetohet se Profeti a.s ka thënë:” Nuk ka ditë ku veprat e mira janë më të dashura tek Zoti, sesa këto dhjetë ditë." Shokët...

Gjashtë ditët e Shevalit, sevapi dhe si agjërohen

0
Në një hadith që citohet në librin “Nejlul Eutar”, thuhet se Ebu Ejub Ensari e ka dëgjuar Profetin a.s të thotë:”Kush agjëron Ramazanin dhe...

Urimi i Myftiut të Kosovës, Naim ef. Tërnava, me rastin e festës së Fitër-Bajramit

0
Me emrin e Zotit, Mëshiruesit, Mëshirëplotit! Falënderimi i takon Zotit të botëve, Atë e madhëron çfarë ka në Tokë e çfarë ka në qiej, Ai...

Dy hafuzë të rinj i shtohen Prishtinës

0
Ubejd Salihu dhe Enes Jashari, nga sot edhe zyrtarisht janë hafuzë të Kuranit famëlartë. Kjo pasi në Xhaminë e Madhe Sulltan Fatih në kryeqytet,...

Falet Namazi i Shiut në Mekë e Medine

0
Pasi gadishulli arabik ka mungesë të shiut për një kohë të gjatë, të enjten është organizuar falja e Namazit të Shiut (el-Istiska) në xhamitë...

Nënshkruhet marrëveshja për fillimin e punimeve për restaurimin e Xhamisë së Çarshisë në Prishtinë

0
Kryesia e Bashkësisë Islame të Kosovës në bashkëpunim me Agjencinë Turke për Zhvillim TIKA, sot kanë nënshkruar marrëveshjen për fillimin e punimeve të restaurimit...

Mbahet Konferenca shkencore “Një shekull nga botimi i përkthimit të Kuranit prej Ilo Mitkë Qafëzezit

0
Organizuar nga Kryesia e Bashkësisë Islame  të  Kosovës gjegjësisht Instituti për Hulumtime dhe Studime Islame në selinë e Kryesinë e BIK-ut sot po mbahet...

Erdoğan përuron xhaminë e restauruar në Sarajevë

0
Presidenti i Turqisë, Recep Tayyip Erdoğan hapi sot zyrtarisht Xhaminë e Bashçarshisë, e cila u restaurua në kryeqytetin e Bosnjë e Hercegovinës, Sarajevë, nga...

Zgjedhja e shokut të jetës 2

0
Së dyti: Personat me të cilët është e mundur jetesa, me gjithë problemet dhe vuajtjet që shkaktojnë. 1 – Personaliteti vesveseli (skeptik), hetues, inatçi dhe...