U promovua libri “Nga minberi i xhumasë – hytbe” i autorit Isa ef. Tërshani

0
Organizuar nga Kryesia e Bashkësisë Islame të Kosovës, në sallën e konferencave u mbajt promovimi i librit “Nga minberi i xhumasë – hytbe” i...

Lamtumira e një dijetari të ndjerë: “Turqit do të fitojnë, dashtë Zoti!”

0
Javë më parë do shuhej Jusuf Karadavi, një nga dijetarët e njohur të botës islame, egjiptian që jetonte në Katar. Në 2018-ën në Stamboll, ai...

Hapet xhamia e re në Shtutgart

0
Faqja në FB e xhamisë shqiptare në Shtutgart lajmëron hapjen e xhamisë këtë javë: Në njoftim thuhet: Falënderimi i takon Zotit të gjithësisë, me ndihmën e...

Imami i Qabesë vjen në Kosovë

0
Me ftesë të kryetarit të Kryesisë së Bashkësisë Islame të Kosovës, Myftiut Naim ef. Tërnava, në Kosovë për vizitë tri ditore do të qëndrojë...

Një francez pas vizitës që i bëri Turqisë pranon islamin

0
Emile në prani të dëshmitarëve shqiptoi shehadetin dhe si musliman mori emrin “Emin” Shtetasi francez 85-vjeçar Emile Zehnder, i cili kishte ardhur në qytetin Elazığ...

Ndërron jetë myftiu i Trakisë, Ahmet efendi Mete

0
Largimi nga kjo botë i myftiut të Trakisë, Ahmet efendi Mete, ka krijuar një boshllëk të madh në komunitetin musliman që jeton në këtë...

Eci 3 vjet në këmbë nga Afrika e Jugut deri në Mekë për të...

0
Haxhiu i ardhshëm Saheed ka ecur 3 vite në këmbë nga qyteti Cape Town i Afrikës së Jugut për të mbërritur në Mekë të...

Dita e Arafatit – Mësoni vlerën dhe mirësinë e kësaj dite

0
Pyetje:”Dua të di diçka më shumë lidhur me vlerën e ditës së Arafatit dhe nëse lutjet janë të pranuara në këtë ditë!” Përgjigje:”Thotë shejh Jusuf...

12 vjeçari nga Dragashi, haxhiu më i ri kosovar

0
Mbi 700 kosovarë kanë marrë rrugën drejt vendeve të shenjta për ta kryer haxhin. Këtij karvani të besimtarëve i është bashkëngjitur edhe Zylfi Krasniqi...

Vlera e 10 ditëve të Dhul-Hixhes

0
Allahu i Madhëruar në suren El-Fexhr betohet: “Pasha Agimin! Pasha dhjetë netët! Pasha çiftin dhe pasha tekun!”. Në komentim të këtyre ajeteve Ibn Abasi shpjegon:...