Fuqia transformuese e Kuranit: Historia e konvertimit të një politikani holandez në Islam

Joram Van Klaveren ishte një një politikan i fuqishëm dhe me ndikim në Hollandë, i njohur si krahu i djathtë i Geert Wilders, “kumbari i ekstremit të djathtë holandez”. Joram ishte një aktivist i ashpër anti-islamik i cili ka luftuar pa u lodhur për të mbyllur xhamitë, për të ndaluar Kuranin dhe për ta bërë të paligjshme funksionimin e shkollave islame në vendin e tij. Ai besonte se Islami ishte ideologjia politike më vdekjeprurëse në botë dhe se ishte detyra e tij të mbronte vendin e tij prej Islamit.

Por një ditë, jeta e Joramit mori një kthesë të papritur. Ai po shkruante një libër anti-islam dhe në procesin e kërkimit për librin, ai filloi të kishte pyetje për gjërat që ai mendonte se dinte për Islamin. Ai iu drejtua dijetarëve myslimanë, përfshirë profesorin Abdul Hakim Murad, duke kërkuar përgjigje. Dhe ndërsa u thellua më tej në fe, këndvështrimi i tij filloi të ndryshonte.

Ai zbuloi se Islami nuk ishte feja e dhunshme dhe shtypëse që kishte menduar gjithmonë se ishte. Ai zbuloi se ishte një fe e paqes dhe e dhembshurisë dhe se kishte shumë të përbashkëta me besimin e tij të krishterë. Ai filloi të lexonte Kuranin dhe ashtu bëri, derisa dyshimet dhe shqetësimet e tij u pastruan.

Kërkimi i Joramit për të vërtetën e çoi atë në një udhëtim për të gjetur Zotin. Dhe në këtë udhëtim, ai gjeti Islamin. Në vitin 2019, ai u konvertua në Islam dhe u bë një musliman i devotshëm.