Sa libra mund të ruaj truri i njeriut?

0
Truri i njeriut e ka kapacitetin dhjetëfish më të madh sesa ishte supozuar më parë dhe mund t’i ruaj 4.7 miliardë libra, zbulojnë shkencëtarët...

Historia e dy vëllezërve nga Tushemishti i Pogradecit, që lanë krishterimin për islamin

0
Biznesmeni i njohur Altin Bamllari me anë të një postimi në Facebook ka treguar historinë e veçantë e vëllezërve në Tushemisht, të cilët braktisën...

SHBA, e ndikuar nga seriali “Ertuğrul”, 60-vjeçarja amerikane bëhet muslimane

0
Një grua 60 vjeçare në rajonin Wisconsin të SHBA-së pranoi Islamin pasi u ndikua nga seriali "Ertuğrul" dhe pas pranimit të islamit ajo mori...

Rubini dhe nata e parë e Ramazanit

0
Rubini ishte një i ri australian, rrëfimi për të cilin fillon prej kohës kur ai ishte në vitin e parë të studimeve në universitet. Viti...

Sot homazhe para Teatrit për viktimat e xhamive në Zelandë të Re

0
Për sot po paralajmërohet të mbahen homazhe për 50 viktimat e vrarë në sulmin terrorist në dy xhamitë në Christchurch, Zelandë të Re, transmeton...

Mesazhe të fuqishme të Kuranit. Ia vlen t’i lexoni

0
Kur'ani famëlartë është i tëri me porosi të dobishme si për këtë botë, ashtu edhe për botën tjetër. Por kemi përzgjedh disa prej porosive të...

Harry Potter (një analizë islame e këtij fenomeni)

0
Magjia është një praktikë e vjetër njerëzore. Ndonjëherë është përkufizuar si mashtrim me paraqitjen e një diçkaje a një bashkësie njerëzish sipas një rrjedhe...

Lutja e pastrueses

0
Ajo është mësuese dhe flet për një përvojë të sajën, njëzet vite më parë. “Asokohe kisha nën përgjegjësinë time makinetin brenda shkollës. E kisha bërë zakon...

Filmi ‘Ajo’ pjesë e festivalit ndërkombëtar të filmit në Kairo të Egjiptit

0
Filmi ‘Ajo’ pjesë e festivalit ndërkombëtar të filmit në Kairo të Egjiptit Filmi “Ajo” i regjisores More Raça është pranuar të jetë pjesë e konkurrencës...

HAXHI, SHTYLLË E ISLAMIT-RITUALET E HAXHIT (3)

0
Kur përmenden ritualet e haxhit është e rrugës të kup­tohet se aty hyjnë:Farzet e tij ose detyrimet e prera të tij, lëshimi ose moskryerja...