“Poeti i Atdheut”, kolosi Mehmet Akif Ersoy

Përkujtohet në ditëlindjen e tij të 143-të autori i himnit kombëtar të Turqisë, Mehmet Akif Ersoy i cili në poezitë e tij theks të veçantë u dha ndjenjave kombëtare dhe shpirtërore. Ersoy, i cili njihet si “Poeti i Atdheut” dhe “Poeti Kombëtar”, lindi më 20 dhjetor të vitit 1873 si fëmija i Emine Şerif Hanım, vajza e një familjeje e cila kishte ardhur në Anadoll nga Buhara, dhe Mehmet Tahir Efendiut, i lindur në Kosovë dhe njëri nga mësimdhënësit në medresenë e Xhamisë Fatih.