TIKA krijon ura bashkëpunimi nga Samarkandi deri në Ballkan – VIDEO

0
Zv. drejtori i TİKA-s Dr . Mahmut Çevik, tha se përkimi i inagurimit të Institutit Turkologjik të Samarkandës, të themeluar këtu e 102 vjet...

Vildana Goga-Çmega mjeke nga Kollomza e Ulqinit që arriti të prek piramidën e gradave...

0
Goga thotë: “Aty ku jetojnë prindërit e mi, aty ku kam miq, aty ku kam shokë, aty kam zemrën dhe mendjen. I jam mirënjohëse...

Si sot më 21 mars 2013

0
Më 21 mars 2013 në Damask vritet nga një atentat qyqarë njëri nga Dijetarët më të mëdhenj që pati Ummeti në kohën bashkohore Shejh...

“Zgjoi” nuk arrin të nominohet për “Oscars 2022”

0
Filmi “Hive” nuk është nominuar. Akademia e Arteve dhe Shkencave të Filmit njoftoi se sot do të bëhet përzgjedhja e filmave të nominuar për “Oscars...

Ndërron jetë një prej kolosëve të Islamit Dr. Salah el-Khalidi (r.a)

0
Sot paska ndërruar jetë një prej kolosëve të Islamit, Dr. Salah el-Khalidi, lusim Zotin xh.sh që ta ketë mëshiruar dhe ta bëjë prej banorëve...

Riardhja e Profesor Zekeria Rexhës në Kosovë

0
Aspekti autorial i Profesor Zekeria Rexhës shpërfaqet nëpërmjet kontributeve të tij lidhur me folklorin, përkatësisht llojet e tij, por edhe lidhur me tematika të...

“Zgjoi” futet në listën e ngushtë të filmave për t’u nominuar në Oscars 2022

0
Akademia e Arteve dhe Shkencave të Filmit ka shpallur listën e ngushtë në 10 kategori për ceremoninë e ardhshme të edicionit të 94-të të...

Fillon festivali ndërkombëtar i filmit në Xheda, i pari i këtij lloji në Arabinë...

0
Ka filluar festivali i parë ndërkombëtar i filmit në Xheda, që është festivali i parë i këtij lloji që mbahet në Arabinë Saudite, raporton...