Girl in a jacket

Çfarë do të thotë ndalimi i ri i mohimit të gjenocidit në Bosnjë e...

0
Disa ditë para se mandati i tij si përfaqësues i lartë në Bosnjë e Hercegovinë të skadojë, Valentin Inzko më në fund lëvizi muskujt...

Si Ligji i Antiseparatizmit në Francë është pjesë persekutimit më të gjerë islamofobik?

0
Shkruan: Rayan Freschi, - Autori është një jurist me bazë në Francë Që nga hartimi i Deklaratës për të Drejtat e Njeriut dhe Qytetarit në...

Rreth caktimit të Zotit

0
Shpesh herë, mes myslimanëve lindin pyetje dhe dyshime rreth çështjes së caktimit të Zotit. Ndër këto pyetje janë: Si mund të kuptohen ajetet të cilat...

Historia e shkruar nga humbësit

0
Elemente të luftës civile vazhduan të jenë të pranishme në Shqipëri deri më 1925 kur, përfundimisht, Ahmet Zogu (1895-1961) e stabilizoi Shqipërinë. Stabilizimi i...

Heronjtë e defaktorizimit dhe të varfërimit të shqiptarëve!

0
Nga Kim Mehmeti Mediat e Tiranës bëjnë me dije se Shqipëria ka humbur në gjykatën e Arbitrazhit nga shtatë kompani dhe se duhet të paguajë...

Muhaxhirët, dosja britanike – Vështrim

0
(Bejtullah Destani, Muhaxhirët – Dosja britanike. Spastrimi etnik i Toplicës, Nishit, Kurshumlisë, Leskovcit, Vranjës 1878-1884, Artini, Prishtinë, 2019, f. 620) Shkruan: Nuridin AHMETI, Prishtinë “Muhaxhirët, ka...

Bota vuan për shokun

0
Shpesh jam menduar për kuptimin dhe përmbajtjen e fjalës shok/shoç. Sot, gjithsecili të thirr shok, qoftë edhe në formë pasthirrme, por a është kaq...

A po paralajmërohet vaksinimi i “dhunshëm” kundër sëmundjes Kovid 19?

0
Hamdi Nuhiju Disa ditë me radhë në medie po qarkullon informacioni i përhapur nga ministri i shëndetësisë të qeverisë së Republikës së Maqedonisë së Veriut,...

Kurbani, simbol i sakrificës

0
Zoti ynë thotë në Kuranin fisnik: “..dhe dijeni se tek Zoti nuk shkon as mishi e as gjaku i kurbanit, por tek Zoti arrin...

Flladi i haxhit, për jo haxhilerët

0
Nga Dr. Ragib Sirxhani Thotë profeti Muhamed a.s:"Islami është ndërtuar mbi pesë shtylla: Dëshmia se nuk ka zot tjetër përveç Allahut dhe se Muhamedi është...