Jetojmë nga një tragjedi në tjetrën!

0
Nga Kim Mehmeti Kështu e ka kjo jetë: arrin një mëngjes kur në vend të buzëqeshjes së pritur me mall, të vjen lajmi rrëqethës se...

Një derë as e hapur dhe as e mbyllur

0
Gjendja me derë as të mbyllur dhe as të hapur në njërën anë dhe fuqizimi i Rusisë dhe i Kinës në anën tjetër, do...

Meditime (12) – Me qetësi dhe injorim!

0
✅ I urti mori një tullumbace dhe, pasi e fryu mirë e mirë, me një prekje të lehtë e shpoi duke shkaktuar një zhurmë,...

Kauza dhe tradhtia

0
Politika bazohet mbi racionalen dhe të mendueshmen kurse raportet njerëzore mbi ndjeshmërinë dhe empatinë reciproke. Si shoqëri duhet përpjekur parreshtur që të mbajmë gjallë...

Maqedonia si ‘pazar kafshësh’ ku deputet kushtojnë me miliona, e votuesit vetëm 20 euro!

0
Nga Kim Mehmeti A me të vërtet dikush beson se ka diplomatë apo burrështetas të huaj që seriozisht i marrin deputetët e ‘vetkindapuar’ dhe të...

Mos ta preftë udhën fqinji!

0
Përvoja e hidhur e Maqedonisë së Veriut tregon se sa mund të zgjatet integrimi në BE dhe NATO, nëse ke një fqinj i cili...

Meditime (11) – Optimizëm dhe integritet!

0
✅ Jeta është e pamjaftueshme për të mbajtur hatrin e tjetrit mbi kurriz të vlerave të besimit dhe përkatësisë tënde! Lëri krijesat me Krijuesin dhe...

Qëndrimi politik

0
Njeriu duhet të jetojë një jetë me qëndrime. Ekzistenca ka kuptim veç me qëndrime. Në epokën e opsionaleve edhe mund të ndërtosh qëndrime duke...

E përbashkëta e glorifikuesve dhe mohuesve të Muhamedit a.s..

0
Këto dy qëndrime janë në dukje të kundërta me njëra-tjetrën. Këto qëndrime nuk janë të veçanta për periudha të caktuara të historisë 14-shekullore të Umetit...

A mund të shpërthejë lufta në Bosnje? Përforcimi i bashkëpunimit boshnjako-shqiptar

0
Shkruan: Osman Atalay Në territorin e Bosnje Hercegovinës, në afat të shkurtër e të mesëm nuk pritet ndonjë konflikt i nxehtë ushtarak, por edhe tensionet...