Meditime (10) “Ibrahimizmi” nuk është fe!

0
Feja e Hz. Ibrahimit (a.s), e bijve të tij, Hz. Ismailit (a.s) e Hz. Ishakut (a.s) dhe ajo e pasuesve të tyre e krejt...

Qëllimi primar i fesë është të kontrollosh veten, jo të tjerët!

0
Zakonisht njerëzit ndjehen mirë kur kritikojnë dhe monitorojnë gabimet e të tjerëve, veçmas kur ato i vënë në mikroskop, pavarësisht a bëhet fjalë për...

Paqja në Bosnje është vendosur në humnerë

0
Dr. Emir Suljagiç Nëse Bosnja e Hercegovina (BeH) ishte e përfshirë nga kriza vetëm disa javë më parë, në ditët e sotme mund të thuhet...

Vijat e kuqe dhe oligarkia

0
Miopizmi politik për një betejë të fituar më shumë politike si pjesë e VMRO-së, mbase mund ta shpie atë në disa suksese të hëpërhëshme...

Hajt mo po ja blej një maskë

0
Nga Klodiana Smajlaj Më habisin reagimet e disa prindërve për festimet e Halloweenit nëpër shkolla nga fëmijët e tyre. Le që një pjesë e tyre...

Meditime (9) Ruajtja nga zullumet është sistem jete tek ne, në Islam!

0
✅ Thirrja kuranore për të mos i bërë zullum vetes, e ngarkon muslimanin me përgjegjësinë e madhe të dëshmuarit korrekt me këdo në jetë,...

Agresiviteti i agjendës gay – sulm ndaj të vërtetës dhe familjes

0
Lobet homoseksuale, gjithë luftën e tyre e ngrejnë mbi pretendimin se “orientimi seksual” duhet të konsiderohet si i lindur dhe si i tillë, ka...

Rregullimi i komunikimit tone, fillon së brëndshmi

0
Nga Redi Shehu Askush nuk e ka vënë ndonjeherë në dyshim rolin domethënës të komunikimit në një shoqëri. Të gjithë në një farë mënyre i...

Dita Ndërkombëtare për Liritë Fetare, Besa Ismaili: Liria më e mirë është ajo që...

0
Shkruan: Besa Ismaili Sot, në Ditën Ndërkombëtare për Liritë Fetare, qëndroj me ata/ato që përjetojnë shkelje të kësaj të drejte fundamentale dhe me ata/ato...

Mrekullia kuranore që dëfton për jetëgjatësinë – vdekjen e pejgamberit a.s.

0
Me emrin e Allahut, Mëshirëbërësit, Mëshirëplotë A e dini ku janë cekur apo paralajmëruar shenjat e jetëgjatësisë apo vdekjes së Resulullahit s.a.v.s. në Kuranin fisnik? Natyrisht...