Meditime (7) – Prindi, si burim mëshire…

0
Në jetën tonë, janë ca burime të pashterrshme të shfaqjes së mëshirës, me të cilën, Krijuesi ynë na rrethon e na qetëson për të...

Modelet e fetarisë

0
Studiuesit e feve besojnë se ekzistojnë shumë lloje të religjiozitetit, prej të cilave më të rëndësishmet janë: 1. Fetaria mendore, 2. Fetaria afektive, 3. Fetaria rituale, 4. Fetaria...

NJË AMBIENT I PASTËR ËSHTË DËSHMI E NJË MENDËSIE TË PASTËR

0
Sipas filozofit Malik bin Nebij, problemi i papastërtisë në vendet e pazhvilluara, para se gjithash është problem i “krizës kulturore”. Një vend i pastër,...

Meditime (11) – Optimizëm dhe integritet!

0
✅ Jeta është e pamjaftueshme për të mbajtur hatrin e tjetrit mbi kurriz të vlerave të besimit dhe përkatësisë tënde! Lëri krijesat me Krijuesin dhe...

“Sot ra Kushtetuta: një ushtri e huaj shkeli vendin dhe ne nuk jemi në...

0
Tërmeti i fuqishëm me magnitudë 6.4 shkallë të Rihterit që goditi të martën Shqipërinë, përveç dëmeve të shumta materiale ka shkaktuar edhe viktima, ku deri më...

Të dehurit nga pushteti, të njëtë si të dehurit nga birra – i...

0
Nga Kim Mehmeti Debati rreth ardhjes së një këngëtari serb në Korçë tregon se edhe kur niset për në Bruksel, Shqipëria nuk mund të arrijë...

NURI I PEJGAMBERIT S.A.V.S. NË ËNDËRR

0
Kushdo që më shikon në ëndërr, të mos ketë asnjë dyshim nëse kam qenë vërtet unë, pasi djalli nuk mund të imitojë formën time.” (Buhariu) Shrkuan:...

Ndale turrin o Baton djali! Bë durim!

0
Shkruan: Fadil Maloku - Sociolog 1. Duke ndëgjuar Baton Haxhiun, me opinionistat (sidomos me Andi Bejtën, dhe “Shote Galicën” Mesilda Dodën) e Tiranës, s’munda asesi ta kuptoj...

Christchurch, sulmi i përçarjes, që në fakt, bashkoi!!!

0
Nëntorin e vitit 2015, qetësia e Parisit do të thërrmohej në mënyrë të pakthyeshme me valën e sulmeve të koordinuara terroriste, që kushtuan 130 jetë njerëzish,...

Heronjtë e defaktorizimit dhe të varfërimit të shqiptarëve!

0
Nga Kim Mehmeti Mediat e Tiranës bëjnë me dije se Shqipëria ka humbur në gjykatën e Arbitrazhit nga shtatë kompani dhe se duhet të paguajë...