Turqia vazhdon të mbetët ndër investitorët më të mdhenjë në Kosovë

0
Turqia po vazhdon të mbetët investitori më i madh në Kosovë pas Gjermanisë dhe Zvicrës. Sipas të dhënave të Bankës Qendrore të Kosovës deri më...

FMN: Çmimet e naftës do të jenë 46.7 dollarë për fuçi në 2021

0
Fondi Monetar Ndërkombëtar (FMN) vlerëson se çmimi mesatar vjetor i naftës do të jetë 41.7 dollarë për fuçi në vitin 2020, me një rënie...

Ekzekutohen pagesat prej 37.7 milionë euro ndihmë për bizneset në kuadër të Fondit të...

0
Në kuadër të zbatimit të Planit të miratuar nga Qeveria e Kosovës për zbatimin e Fondit të Rimëkëmbjes Ekonomike, Ministria e Ekonomisë dhe Ambientit...

Arrin në 1 miliard humbja ekonomike në Kosovë si shkak i pandemisë, 30 mijë...

0
Kreu i Odës Ekonomike të Kosovës, Berat Rukiqi, po thotë se Kosova deri tani ka pësuar humbje prej 1 miliard eurove dhe...

BERZH: Ekonomia e Kosovës pritet të tkurret për 5 përqind si pasojë e pandemisë

0
Ekonomia e Kosovës pritet të tkurret rreth 5 për qind këtë vit si pasojë e pandemisë me koronavirus, mirëpo vitin e ardhshëm mund...

Eksporti i Turqisë në gusht arriti në 12.5 miliardë dollarë

0
Eksporti i Turqisë në muajin gusht arriti në 12.5 miliardë dollarë që paraqet rënie prej 5.7 për qind në nivel vjetor, transmeton...

Qumështarët sot protestojnë para qeverisë

0
Të indinjuar me mosveprimet e qeverisë për largimin e produkteve me vaj palme, qumështarët e Kosovës kanë paralajmëruar sot protestë para Qeverisë...

Qeveria ndanë 60 milionë euro për subvencionimin e pagave të bizneseve

0
Qeveria e Kosovës në mbledhjen e fundit ka ndarë 60 milionë euro për subvencionimimin e pagave për bizneset aktive.

S’ka tërheqje të 10%-shit nga Trusti, Kuvendi sërish s’e voton Ligjin për Rimëkëmbje Ekonomike

0
Edhe sot ka dështuar të votohet Projektligji për Rimëkëmbjen Ekonomike. Për këtë projektligj nuk pati kuorum në Kuvendin e...

Bizneset drejt falimentimit, ekonomia drejt kolapsit – zhurma e tyre s’ia prish gjumin shtetit

0
Bizneset në Kosovë po vazhdojnë të punojnë me humbje, të gjithë indikatorët ekonomikë kanë trende negative e në anën tjetër institucionet përkatëse...