6 vendet europiane që Rusia u ka ndaluar furnizimin me gaz

Kompania ruse e gazit, Gazprom njoftoi se ka ndaluar furnizimet me gaz për në Letoni, me arsyetimin se ka shkelur kushtet e marrëveshjes.

Në deklaratën e lëshuar të shtunën, Gazpromi nuk specifikoi se cilat kushte pretendon se Letonia i ka shkelur.

Rusia ka ndaluar më herët edhe furnizimet me gaz për në Poloni, Bullgari, Finlandë, Holandë dhe Danimarkë, pasi këto shtete kanë refuzuar që të paguajnë me gaz me rubla, ashtu siç ka kërkuar presidenti rus, Vladimir Putin.

Rusia po ashtu ka ndaluar shitjet e gazit për kompaninë Shell Energy Europe në Gjermani. /euronews