Alfa Romeo po përgatit një sedan elektrik, rivalizon Mercedes EQE dhe Audi A6 e-tron

Alfa Romeo po përgatit një sedan elektrik, duke rivalizuar Mercedes EQE dhe Audi A6 e-tron

Frymëzimi për format e trupit duhet kërkuar në modele të tilla si Citroen C5 X dhe Peugeot 408.

Tashmë e dimë se Alfa Romeo planifikon të promovojë disa modele elektrike dhe një raport i ri jashtë Britanisë së Madhe hedh më shumë dritë mbi një nga këto makina.

Bëhet fjalë për një limuzinë crossover, e cila duhet të shfaqet në vitin 2026 dhe që do të konkurrojë me modele si Mercedes EQE dhe Audi A6 e-tron për favorin e klientëve.
Duke folur për autoexpress, CEO i Alfa Romeo Jean-Philippe Imparato zbuloi se modeli i ri elektrik do të pozicionohet në segmentin E, duke e vendosur atë mbi Giulia, i cili gjithashtu do të shndërrohet në një sedan elektrik në gjeneratën e tij të ardhshme.

Për sa i përket dizajnit, modeli nuk do të kufizohet nga trupi klasik tradicional i sedanit, por do të jetë diçka si një sedan crossover.

Pasardhësi i Giulias mund të marrë një trajtim të ngjashëm, pasi drejtuesit e Alfa Romeos vazhdojnë të flasin për mënyrën se si trupi i sedanit po evoluon. Këto komente na bëjnë të mendojmë për siluetën e popullarizuar së fundmi në mesin e markave Stellantis, falë modeleve të tilla si Citroen C5 X dhe Peugeot 408.

Disa e quajnë atë një “coupe-crossover”, të tjerë një “fastback” i ngritur, por tiparet e zakonshme përfshijnë hapësirën e rritur pak nga toka, një siluetë më të ulët në krahasim me SUV-të më të mëdha dhe një vijë çatie aerodinamike që zvogëlohet drejt pjesës së pasme të automjetit.