Biden përballet me kritika pasi han akullore ndërsa diskutonte armëpushimin në Gaza

Mes konfliktit të vazhdueshëm në Gaza, presidenti amerikan Biden është përballur me kritika për trajtimin e situatës, veçanërisht për shpërfilljen e tij për jetët e palestinezëve.

Ai është akuzuar se ka minimizuar viktimat palestineze dhe se është i pandjeshëm ndaj vuajtjeve të tyre.

Kritikat u intensifikuan kur ai njoftoi një përparim të mundshëm në negociatat e armëpushimit ndërsa shihej duke ngrënë një akullore, duke nxitur akuza për mospërfillje ndaj krizës humanitare.

Kritikët argumentojnë se veprime të tilla minojnë seriozitetin e situatës dhe reflektojnë keq në politikën e jashtme të SHBA. /mesazhi