Dëshpërimi po rritet në Gazën qendrore ndërsa furnizimet po mbarojnë

Palestinezëve këtu u ka mbetur pak shpresë, raporton Aljazeera. Imagjinoni të jeni zhvendosur shtatë ose tetë herë që nga fillimi i luftës dhe të përpiqeni t’i shpëtoni fëmijët tuaj nga sulmet ajrore çdo ditë dhe t’u gjeni ushqim e ujë.

Ne jemi në spitalin al-Aksa dhe kemi parë tre raste të fëmijëve të kequshqyer sot. Asnjë furnizim mjekësor nuk ka hyrë në Rripin e Gazës për tre javë tashmë. Sistemi shëndetësor është në kolaps.

Njerëzit nuk dinë ku të shkojnë. Ata madje po vendosin tendat e tyre në trotuare – çdo hapësirë ​​​​të hapur. E tëra çfarë ata duan të bëjnë është të parandalojnë të jenë në shënjestër të zjarrit izraelit. Çdo ditë, ne flasim me njerëzit për të dëgjuar historitë e tyre, dhe çdo ditë, ata janë më të trishtuar dhe më të vështirë për t’i dëgjuar.