Dhoma e Përfaqësuesve e SHBA miraton miliarda dollarë ndihmë ushtarake për Izraelin

Kryetari i Dhomës, Mike Johnson, flet me gazetarët menjëherë pasi Dhoma votoi për miratimin e 95 miliardë dollarëve ndihmë të huaj për Ukrainën, Izraelin dhe aleatët e tjerë të SHBA-së, në Kapitol në Uashington, të Shtunën, 20 Prill 2024 J. Foto Scott Applewhite AP

Dhoma e Përfaqësuesve ka votuar për t’i dhënë Izraelit 26 miliardë dollarë ndihmë urgjente, duke përfshirë gati 14 miliardë dollarë ndihmë ushtarake të pakushtëzuar.

Kryeministri Benjamin Netanyahu tha se miratimi i miliarda dollarëve në ndihmë të re ushtarake tregoi mbështetje të fortë për Izraelin dhe “mbron qytetërimin perëndimor”.

Në një postim në X, ai tha: “Kongresi i SHBA-së sapo miratoi me shumicë dërrmuese një projekt-ligj ndihme shumë të vlerësuar që demonstron mbështetje të fortë dypartiake për Izraelin dhe mbron qytetërimin perëndimor. Faleminderit miq, faleminderit Amerikë!”