Ëmbëlsira tradicionale që mbyti dy persona gjatë festimeve të Vitit të Ri

Dy persona kanë vdekur në Japoni dhe disa janë në një gjendje kritike, pasi u helmuan nga ëmbëlsirat tradicionale të orizit, si pjesë e festimeve të Vitit të Ri.

Ata mund të duken të padëmshme, por çdo vit, gatimi i vështirë për t’u ngrënë llogaritet se merr disa jetë njerëzish, dhe për këtë zyrtarët bëjnë paralajmërime për qytetrët.

Çfarë është një moçi? Ëmbëlsirat e njohura si moçi, janë simite të rrumbullakta të bëra me oriz të butë dhe të gërvishtur.

Orizi fillimisht zihet dhe pastaj shtypet dhe bëhet pure.

Masa ngjitëse e orizit që rezulton merr formën përfundimtare të moçit dhe piqet ose zihet.

Familjet japoneze tradicionalisht përgatisin supë perimesh në të cilën ata e ngrohin moçin.