Erdoğan: Kanalin e Stambollit e shohim si një projekt për të shpëtuar të ardhmen e Stambollit

Erdoğan: Kanalin e Stambollit e shohim si një projekt për të shpëtuar të ardhmen e Stambollit.

Erdoğan: (Me ceremoninë e hedhjes së themeleve të urës Sazlıdere për Kanalin e Stambollit) Ne sot hapim një faqe të re në historinë e zhvillimit të Turqisë.

Erdoğan: (Kanali i Stambollit) Ky projekt gjithashtu është i nevojshëm për të siguruar edhe strukturën historike dhe kulturore të Ngushticës së Bosforit.

Erdoğan: Shpresojmë që Kanalin e Stambollit (Kanal Istanbul) ta përfundojmë brenda 6 viteve me një kosto prej rreth 15 miliardë dollarë. /aa