Erdogan pёr zjarret: Janё shuar 196, kanё mbetur edhe 12

Në pёrgjigje tё interesit tё gazetarёve në Stamboll Presidenti Erdoan dha informacione në lidhje me zjarret aktive në të gjithë vendin.

“196 nga 208 zjarret pyjore në 44 provinca janë vёnё nën kontroll” tha Erdoan.

“Ne kemi mobilizuar të gjitha mundёsitё për të luftuar me zjarret qё kanё rёnё në pyje. Numri i automjeteve të ndërhyrjes tokësore dhe ajrore është rritur me shpejtësi”- shtoi ai.

“Deri tani, 56 helikopterë vazhdojnë aktivitetet e tyre të shuarjes së zjarreve. Vazhdojnë përpjekjet për të izoluar 12 zjarre në 5 provinca, qё janё: Antalia, Muğla, Isparta, Aydın dhe Denizli”, qartёsoi Erdoan. /trt