Gaza: Ka të ngjarë që armëpushimi të zgjasë, pavarësisht asnjë konfirmimi nga Izraeli

Izraelitët nuk kanë bërë asnjë njoftim apo konfirmim zyrtar për një zgjatje tjetër të [armëpushimit].

Zëdhënësi i ushtrisë izraelite, Daniel Hagari, në konferencën e tij të mbrëmjës për shtyp tha se nëse marrëveshja vazhdon siç ishte planifikuar, ata po kërkojnë të lirojnë më shumë robër nesër, gjë që do të tregonte një ditë tjetër pauze në luftime.

Por për të gjitha këto zgjatime që kemi parë, izraelitët nuk kanë bërë asnjë njoftim zyrtar. Ajo u bë më tepër përmes ndërmjetësve, dhe Katarit që e njoftuan atë në emër të tyre.

Megjithatë, herët në mëngjesin e së enjtes, rreth 40 minuta përpara se [armëpushimi] të përfundonte, ushtria izraelite lëshoi një deklaratë duke thënë se do të ketë një ditë shtesë të [armëpushimit] – që është sot – ndërsa ndërmjetësit po vazhdonin përpjekjet e tyre për lirimin robërit.

Pra, ndërsa të gjitha shenjat mund të tregojnë drejt një zgjatjeje, ende nuk ka asnjë konfirmim në këtë kohë – të paktën jo nga izraelitët. /mesazhi