Gazetari italian fabrikon rrëfimin për blerje të armëve në BeH për nevojat e DAESH-it

Undercover journalist Mazher Mahmood, who was known as the "Fake Sheikh", arrives at the Old Bailey in London where he is accused of conspiring to pervert the course of justice in the case of pop star Tulisa Contostavlos. PRESS ASSOCIATION Photo. Picture date: Wednesday September 21, 2016. See PA story COURTS Mahmood. Photo credit should read: Philip Toscano/PA Wire

Prokuroria e Bosnjës për luftë kundër terrorizmit, dhe policia kufitare, kanë kryer hetime dhe bastisje në bazë të një rrëfimi televiziv të gazetarit italian, ku flitej për blerje të armëve në BeH për nevojat e organizatës terroriste DAESH.

Gjatë hetimit janë identifikuar personat të cilët shfaqen në rrëfimin televiziv për të cilët është konfirmuar se nuk janë tregtarë të armëve, por persona të cilët gazetari italian i ka paguar me para të aktrojnë në skenat televizive për nevojat e tij. Personat të cilët shfaqen në video janë në gjendje të rëndë ekonomike dhe disa të tjerë janë persona të regjistruar si të varur nga droga dhe gjatë marrjes në pyetje kanë pranuar fajin duke e përshkruar të tërë ngjarjen”, thuhet në njoftimin e Prokurorisë.