Gjashtë fëmijë të vdekur nga shpërthimi i virusit në qendrën shëndetësore amerikane

Shpërthimi i një virusi në një qendër mjekësore të New Jersey ka vrarë gjashtë fëmijë dhe ka lënë dhjetera të infektuar.

Zyrtarët e shtetit konfirmuan një total prej 18 rastesh të adenovirusit në mesin e pacientëve pediatrikë në Qendrën Wanaque për Infermierinë dhe Rehabilitimin të martën, shkruan oranews.

Adenoviruset zakonisht shkaktojnë “sëmundje të lehtë”, por fëmijët e prekur janë të brishtë nga ana shëndetësore thonë zyrtarët.

Hetimi shtetëror është në vazhdim. Qendra tani është e mbyllur për pacientët e rinj.

Fëmijët e përfshirë kanë “rrezikuar rëndë sistemet  e tyre imunitare” duke i bërë ata më të ndjeshëm ndaj virusit, tha departamenti i shëndetësisë.

“Kombinimi i një lloji më të keq të adenovirus së bashku me imunitetin e dobët ka çuar në një shpërthim më të rëndë,” shtoi ajo.

Sipas një deklarate të Departamentit të Shëndetësisë, zyrtarët e shtetit filluan hetimin të dielën dhe vazhduan të martën.

Të dielën, një ekip inspektimi gjeti “mungesa të larjes së duarve” në qendër, e cila gjithashtu ofron shërbime të kujdesit të të moshuarve, të rriturve dhe rehabilitim afatshkurtër dhe afatgjatë.

Ende është e paqartë se si dhe kur filloi saktësisht shpërthimi.