Gjermani – Dhoma e Ulët e parlamentit mbështet masat e reja kundër Covid-19

Dhoma e Ulët e parlamentit gjerman ka mbështetur me shumicë të konsiderueshme votash një paketë masash për të luftuar pandeminë e koronavirusit të paraqitur nga tre partitë që aktualisht po përpiqen të krijojnë një koalicion të ri qeverisës.

Votimi rezultoi me 398 pro, 254 kundër dhe 36 abstenime.

Masat, që synojnë të zëvendësojnë dispozitat emergjente afati i të cilave përfundon javën e ardhshme, duhet të shkojnë për miratim në Dhomën e Sipërme, i cili nuk është aspak i sigurt.
Rregulloret e reja do të zgjerojnë masat në vendin e punës, transportin publik dhe institucionet e kujdesit të të moshuarve, duke përjashtuar mbylljen e shkollave ose bizneseve.
Gjatë një debati të fuqishëm, Sabine Dittmar, zëdhënëse e shëndetësisë për Partinë Social-demokrate (SPD), e cila drejton bisedimet e koalicionit, tha se partitë kanë sugjeruar
masa të nevojshme dhe të sigurta ligjërisht. /atsh