Greqia përballë rre’zikut nga zj’arret për shkak të valës ek’streme të nxehtësisë

Vala e vazhdueshme e të nxehtit, erërat e forta nga Deti Egje dhe moti i thatë janë bashkuar në Greqi për të nxitur rreziqe ekstreme dhe shumë serioze nga zjarret në gjithë vendin, raporton Anadolu.

Një hartë e rrezikut nga zjarret nga Ministria e Mbrojtjes së Qytetarëve tregoi rrezikun më të lartë të kategorisë 5 të zjarreve sot në rajonin e Atikës, ku ndodhet kryeqyteti Athina dhe zonat përreth tij, si dhe qyteti port pranë tij.

Më në perëndim, një rrezik shumë i lartë zjarri i kategorisë 4 u parashikua për rajonet e Peloponezit, Greqisë Perëndimore dhe Greqisë Qendrore, si dhe në ishujt në rajonin e Egjeut të Veriut.

Shërbimet e zjarrfikësve janë vënë në gatishmëri në këto rajone, duke shtuar patrullimet ajrore dhe tokësore së bashku me forcat policore dhe ushtarake.