Hungaria bllokon mbështetjen për Ukrainën

Hungaria ka kërkuar të frenojë mbështetjen perëndimore dhe atë të NATO-s për Ukrainën gjatë gjithë pushtimit rus.

Bëhet e ditur se Hungaria nuk dërgon armë në Ukrainë që moti kohë dhe ka bllokuar miliarda në fondet e BE-së.

Madje, në prill të vitit 2022, kryeministri hungarez, Viktor Orban, iu referua presidentit ukrainas, Voldymyr Zelensky, si një nga “kundërshtarët e tij”.

Së fundmi, Orban tha se e mbështet politikën e NATO-s për të ndihmuar anëtarët e saj nëse ata sulmohen, por nuk mbështet dhënien e parave dhe armatimit për Ukrainën, e cila nuk është anëtare e aleancës.